Arcplasztika

Arcplasztika Debrecen

MACS facelift

A MACS (Minimal Access Cranial Suspension) facelift egy modern esztétikai sebészeti eljárás, melynek célja az arc bőrének megfiatalítása. Minimális sebészeti beavatkozással hosszú távra biztosít tartós eredményeket. A MACS faceliftben a mély szövetek /SMAS/ húzási iránya függőlegesen történik a hagyományos eljárásokkal szemben, és ez az alapvető különbség.

Kinek ajánljuk?

Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a száj környéki ráncok, a nevető ráncok, az orr-ajak ránc és az alsó szemhéjak körüli, illetve az áll területén szeretnének fiatalító változtatásokat elérni. A MACS faceliftet többségében 40-es és 50-es éveikben járó nők és férfiak veszik igénybe, de az idősebb korosztály számára is jelentős változásokat lehet elérni.

Ellenjavallatok

Mivel a dohányzás növeli a szövődmények kockázatát és ronthatja a műtét utáni sebek gyógyulását, ellenjavallatnak tekinthető, ezért ajánlott a dohányzás abbahagyása legalább két héttel a műtét előtt. A MACS facelift esetében ellenjavallatok közé sorolandó, ha a beteg hajlamos a keloid kialakulására és véralvadási zavarra.
Emellett trombócita agregációt gátló (például aszpirin) és antikoagulánsok (például syncumar, warfarin) szedése szintén ellenjavallt. A gyógyszerek szedését legalább két héttel meg kell szakítani a kezelés megkezdése előtt, amennyiben ez klinikailag kivitelezhető.

MACS arcplasztika árak

MACS facelift előtt és után

Mint minden esztétikai sebészeti eljárást megelőzően javasolt a kívánt testsúly elérése, vagy megtartása, mivel ezen kezelések után például jelentős testsúly csökkenés vagy gyarapodás változtathat a már korábban elért és kialakított állapoton. Fontos megjegyezni, hogy a friss hegek nagyon érzékenyek minden vegyi anyagra néhány hétig. Ezért javasoljuk, hogy a műtét előtt és után legalább két hétig kerülje a hajfestést.

Hogyan működik?

Általában a MACS liftinget a legtöbb esetben helyi érzéstelenítésben vagy igény szerint altatásban végzik. A MACS facelifthez lassan felszívódó varratokat használunk. A metszés a fülcimpa alatt kezdődik, a fül előtt megy el a természetes ráncon át, majd a hajas fejbőrön folytatódik, és ér véget.

MACS arcplasztika Debrecen

Szövődmények

Az előfordulható szövődmények közé tartoznak a fertőzések, bevérzések, hematoma. Fontos megjegyezni, hogy a dohányzóknál 12-szer nagyobb a szövődmények kockázata, mint a nemdohányzóknál.

Lábadozási időszak

Javasolt a kezelt műtéti területet hűteni a duzzanat csökkentése érdekében. Javasoljuk, hogy fekvéskor polcolja alá fejét. Szükség esetén szedhető antibiotikumokat, fájdalomcsillapítót, altatót és hányinger elleni gyógyszereket is fel lehet írni, ha a beteg a ilyen tüneteket érez. Az orvos a műtét utáni napon kötést cserél. A legtöbb beteg visszatér a normális élethez egy héttel a műtét után, némi smink segítségével.

Szemöldökvonal és homlokemelés

A szemöldökünk természetes helyzete sokszor a gravitáció hatására és a zsírszövet korral járó csökkenése, illetve esetenként felszaporodása miatt változik. A megváltozott szemöldökvonal az eredeti arcvonásainkat nagy mértékben változtathatja meg. A kívánt változtatásokat az alábbi plasztikai sebészeti beavatkozással lehet elérni.

Homlokemeles Debrecen

Homlokemelés

Az endoszkópos szemöldökemelés / forehead lift / nagyon népszerű beavatkozás. Altatásban 5 apró metszést ejtünk a hajas fejbőrön és a homlok lágyrészeit a csonthártyáról felfejtjük endoszkóp használatával. Az eljárás során felemelkedik a hajvonal és a szemöldökvonal egyaránt. Feszesíti és simítja a homlokráncokat, ezáltal “megnyitja” az egész felső arcot, illetve a szemöldök alakját és estleges aszimmetriáját is korrigálja.

Homlok és szemöldökemelés

Ez az eljárás ideális azon páciensek a számára, akik a homlok vonalát nem szeretnék megváltoztatni, csupán a szemöldök vonalat, a szemhéjat és a homlok ráncait szeretnék elsimítani. Műtét során a homlok hajvonalalán ejtünk metszést, majd eltávolítjuk a bőr és az alatta lévő lágyrészek egy részét. A műtéti metszés hajtőben történik, frufru esetén ez teljesen láthatatlan marad.

Szemöldökvonal emelése

A direkt szemöldökvonal emelésekor a szemöldök felső vonalánál ejtjük a metszést. Innen távolítjuk el a kívánt mennyiségű vonal feletti bőrrészt és lágyrészt a szemöldök teljes vonalában. Ez az eljárás ideális azok számára, akik csak a szemöldökvonalukat szeretnék megemelni. Ez az eljárás a szemöldök formáját és az aszimmetriát változtatja meg. Előnyös, ha a páciensnek kellően dús szemöldöke van, ami segít a vékony vonalszerű heg láthatatlan elfedésében.
Az eljárás után előfordulhat bevérzés és duzzanat amik 10-14 nap elteltével gyógyulnak. A páciensek általában 2-3 héten belül visszatérnek normál napi rutinjukba.

Árak

Arcplasztika MACS 600.000 Ft
Arcplasztika 700.000 Ft
Pofa zsírtest eltávolítása 400.000 Ft
Arc feltöltése saját zsírral/lézeres technológia 350.000 Ft
Endoszkópos homlok és szemöldök vonal emelés 600.000 Ft
Direkt szemöldökvonal emelés 200.000 Ft
Konzultáció 20.000 Ft
Műtét utáni kontroll 6 hónapon belül INGYENES
Kontroll 6 hónapon túl 15.000 Ft

Szeretettel várja Önt a debreceni Borostyán Medical Center magánrendelése!
Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!
Bejelentkezés: +3620/339 9861

Jelentkezzen

Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a házat.

Visszahívjuk!