Kézsebészet
Magánrendelés

Kézsebészet Debrecen - Magánrendelés

Mindennapi életünk jelentős részének eszköze a kéz. Gondoljunk csak arra, hogy munkavégzésünk, hobbink, sporttevékenységeink nagy többségében elengedhetetlen szükségünk van kezeinkre. De gyakran az érzéseink kifejezésének közvetítője is (pl. érintéskor).

A kézsebészet története

A XIX. században elindult technikai forradalommal párhuzamosan és az anesztézia megjelenésével kezdődően egy valós orvosi forradalomról beszélhetünk.

Ennek köszönhetően az emberi anatómiáról, élettanról és a patológia területén is robbanásszerűen bővültek az ismeretek.

A kézsebészet a második világháborút követő időszakban kezdett önállósulni, mint önálló szakág. Az iparai forradalom kezdetleges gépei, technológiái rengeteg súlyos, komplex kézsérülést hoztak magukkal. Az akkori ismeretek alapján is elmondható, hogy a sérülések gyógyítása, gyógyulása közel sem állt az elfogadhatónak mondott szinten.

Az idő múlásával azonban rájöttek, hogy a kéz gyógyítása messzemenőbb módszerekért, speciális technikákért kiált, melyet a tapasztalatok mellett kutatások, vizsgálatok eredményei is alátámasztottak.

Elfogadottá vált, hogy a kéz sérüléseinek, betegségeinek ellátása külön speciális tudást, egyéb módszereket is igényel.

Ezekből következett, hogy a fejlettebb nyugati országokban egymás után jelent meg a kézsebészet, mint önálló orvosi specialitás.

Természetesen a folyamatosan változó világunk továbbra is igényli, hogy nem csak Magyarországon, hanem az egészvilágon továbbra is folyamatosak legyenek az erre irányuló kutatások, vizsgálatok.

Az újabb és újabb technikai fejlesztések, diagnosztikai lehetőségek és módszerek segítik pácienseket sikeresen gyógyítani.

Pontosan ennek a napról napra bővülő, változó tudáshalmaznak köszönhetően mondhatjuk azt, hogy nem csak ajánlott, hanem szinte kötelező a kéz sérüléseivel, betegségeivel, a kéz panaszaival, kézsebész szakorvost felkeresni!

Kézsebészet Magánklinika Debrecen

Mivel foglalkozik a kézsebész?

Nem vitás kijelenteni, hogy az egyik legtöbbet használt testrészünk a kezünk, amelyeknek kiemelten fontos az életünkben betöltött szerepe.
Amellett, hogy az egyik legfontosabb érzékszervünk, egyszerűbb és komplexebb mozdulatokat, feladatokat hajtunk végre kezeink segítségével.
A kézben lévő bonyolult rendszerek és az azokat alkotó milliónyi apró “alkatrész” kiemelt figyelmet és szaktudást igényelnek.
A kéz sérüléseinek, elváltozásainak a gyógyítása a kézsebész feladata. Ez a leggyakoribb esetekben műtéti úton történő korrekciót, megoldást jelent. Feladati közé tartozik tovább többek között a sérülések utókezelése, amelyek eredményessége az érzékszervi funkciók visszaállításában / megtartásában mérhető.
A kéz fejlődési rendellenességeinek, daganatos elváltozásainak, gyulladásos panaszainak kezelése is a kézsebész területéhez tartozik.
A kéz összehangolt működését rendkívül összetett rendszerként jellemezhetjük, amely kezelése, helyreállítása rendkívül speciális tudást, valamint extra finom technikákat igényel, melyeket kimondottan kézsebész szakorvos végez.

Milyen típusú sérülések ellátásával foglalkozik a kézsebészet?

A sérülések nagy számát a kéz sérülései teszik ki, melyek annak sokrétű funkciói miatt igen gyakoriak.
A sérülések adódhatnak a védő működés során, ám a legnagyobb számmal a kéz fogó funkciójából keletkeznek.
Sok esetben fordul elő az, hogy maga sokkal súlyosabb a probléma, mint az a sérülésből következhetne. Ilyen esetben kifejezetten fontos hangsúlyozni a szakszerű ellátás fontosságát, ugyanis adott esetben több képlet is sérülhet. A szövődmények elkerülése érdekében a kézsérülések esetében is a szakszerű ellátás a legfontosabb.

Mikor forduljunk kézsebész specialistához?

  • Könnyű sérülések (vágás, harapás, bőrkárosodás)
  • Kéz idegeiben, ereiben, és a csontozatában bekövetkező elváltozások
  • Törés, zúzódás után fennmaradt deformitás, mozgáskorlátozottság, fájdalom
  • Ínsérülések, erek sérülése
  • Égés, fagyás
  • Ganglion, folyadékkal teli ciszta, mely nyomja az ereket
  • Pattanó ujj
  • Nehezen behajlítható, fájdalmas ujj
  • Megvastagodott tenyér
  • Állandósult kézfájdalom

Árak

Alap kézsebészeti vizsgálat 20.000 Ft
Kézsebészeti kontroll vizsgálat 15.000 Ft
Alagút szindrómák 150.000 – 200.000 Ft
Ínhüvelygyulladás (Enthesopathiak) 150.000 – 200.000 Ft
Jóindulatú daganatok, sérvek 100.000 – 250.000 Ft
Komplex rekonstrukciós műtétek 50.000 – 350.000 Ft
Ízületi kopások, artrózisok 150.000 – 250.000 Ft
Dupuytren contractura 150.000 – 350.000 Ft
Idegsérülések 150.000 – 300.000 Ft
Hajlítóín sérülések 200.000 – 300.000 Ft
Feszítőín sérülések 200.000 – 300.000 Ft
Csonttörések 150.000 – 300.000 Ft
Ízületi sérülések 150.000 – 300.000 Ft

A fent látható zsírleszívás árak Debrecenben található magánklinikánkon folytatott konzultációt követően, személyre szabottan lesznek véglegesítve.
Szeretettel várja Önt a Borostyán Medical Center magánrendelése!
Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!
Bejelentkezés: +3620/339 9861

Jelentkezzen

Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a kulcsot.

Visszahívjuk!