Mellplasztika

mellplasztika Debrecen

A beavatkozásról

Egy nőnek önbizalmat ad a szép dekoltázs, a vonzó vonalak! Öröklötten, vagy az életkor előrehaladása miatt ez nem adatott meg mindenkinek. A mell formája, mérete, helyzete nagyon eltérhet az ideálistól, ezért mára, már teljesen elfogadott – megszokott, hogy egy nő plasztikai műtéttel szeretné korrigálni ezt az eltérést.

A Borostyán Medical Center plasztikai sebészetén intim környezetben, luxus szállodai körülmények között, kiváló plasztikai sebészeinkkel elérheti a megálmodott, arányos, tökéletes és ideális mellformát.

Milyen esetekben javasoljuk?

Sok hölgy elégedetlen melleivel. Gond forrása lehet a mell mérete, formája. Vannak, akik a szoptatástól valamelyest megereszkedett kebleikkel elégedetlenek, de előfordulhat, hogy valakinek egy alkati, vagy egyéb okból bekövetkezett nagymértékű mellnagyobbodás okoz problémát, mely hátfájással és tartási rendellenességgel is párosulhat.

A mell bármilyen formájú, mértékű eltérése, elváltozása, nem kizárólag esztétikai, hanem pszichés panaszokat is okozhat a hölgyeknek. Amennyiben az adott probléma nagymértékben befolyásolja életminőségünket, mindenképpen célszerű egy mellplasztikai beavatkozást megfontolni. A mellkorrekciós műtét segít többek között a lelki egyensúly helyreállításában és az önértékelési problémák felszámolásában.

Számos kérdés foglalkoztatja a hölgyeket az egyes mellplasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban. A továbbiakban ezekre a gyakori kérdésekre kívánunk válasszal szolgálni, hogy biztonságban érezhesse magát és az Ön számára legjobb döntést tudja meghozni.

Milyen vizsgálatok elvégzése szükséges?

A mellplasztikai műtétek előtt néhány orvosi vizsgálat elvégzése szükséges, mint pl. EKG, mellkasröntgen, labor, mell ultrahang vagy mammográfia, de bizonyos esetekben további vizsgálatokra is szükség lehet, melyekről pontos tájékoztatást plasztikai sebész kollégánktól fog kapni.

Mennyibe kerül?

Mellplasztikai árainkat az oldal alján található ártáblában tekintheti meg. Plasztikai sebészünk pontos árral tud szolgálni a személyes konzultációt követően.

Mennyire kockázatos?

Gyakori plasztikai beavatkozásról van szó, melynek kockázata minimális, ritkán alakul ki szövődmény, mint pl. utóvérzés, gyulladás, stb. Ezeket a kötelező kontrollvizsgálatok során kiszűrjük, és a megfelelő ellátást biztosítjuk. A legtöbb esetben problémamentesen zajlik a műtét.
Plasztikai sebészeink minden mellplasztikai beavatkozás során előtérbe helyezik, hogy a mell idegei, erei, a tejcsatornák és a mirigyállomány lehetőleg ne sérüljön, így esetlegesen, ha a műtét után születik kisbaba, akkor ő is élvezhesse a szoptatás előnyeit.

Az egyes beavatkozások lehetséges kockázatairól minden esetben részletes tájékoztatást kap plasztikai sebész kollégánktól.

Milyen beavatkozások léteznek?

Többféle beavatkozás létezik, melyek a keblek alakjának, méretének és helyzetének korrekciójára szolgálnak:

01. mellnagyobbítás

02. mellkisebbítés

03. mellfelvarrás

Magánklinikánkon luxus körülmények között keressük és találjuk meg az Önnek való legjobb mellplasztikai és korrekciós műtéti eljárást.

Megbízhatóság,
Minőség

Tekintse meg videónkat, és tájékozódjon a mellplasztikai beavatkozásokról.

A mellnagyobbítás

A mellplasztikai beavatkozások során többnyire mellnagyobbításra kerül sor. A mellnagyobbítás a mellek méretének növelésén túl a kicsi, vagy megereszkedett keblek formázására is alkalmazható. A mellnagyobbító műtét feszesebbé, teltebbé, formásabbá teszi a melleket és annak esetleges aránytalanságait is korrigálja. Alaki elváltozások esetén kombinálható mellfelvarrással, illetve mellbimbó udvar korrekcióval is.

A mellnagyobbítás történhet szilikon mellimplantátum beültetéssel, vagy saját zsírral való feltöltéssel.

Mellnagyobbítás implantátummal:
A mellnagyobbítás legtartósabb módja ma is a jó minőségű és szövetbarát szilikon mellimplantátum beültetése. Az implantátumok választéka folyamatosan bővül. Számunkra kiemelt fontosságú a megbízható és kiváló minőségű implantátumok használata. Mellplasztikai sebészeink kizárólag a kliens igényeinek megfelelő formájú és minőségű implantátumokat használnak.

Mellnagyobbítás saját zsírral:
Egyre népszerűbb plasztikai sebészeti eljárás. Számos olyan hölgy számára jelent megoldást, akiket az idegen anyag (implantátum) használata tartott vissza a mellnagyobbító plasztikai beavatkozástól. Ez a módszer azonban nem minden esetben jelent megoldást, így például túlságosan megereszkedett keblek esetén nem alkalmazható.

 • Szép dekoltázs, vonzó vonalak: A mellnagyobbító beavatkozás a mellek formázására, alaki elváltozások, kisebb megereszkedések kiküszöbölésére és aszimmetria korrigálására is kiválóan alkalmazható.
 • Feszesebb és teltebb keblek: A beavatkozás a mell méretének növelésén túl dúsabb, feszesebb kebleket eredményez.
 • Gátlások megszűnése: A megújult, vonzó külső következtében helyreáll az önbizalom.
 • Kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet.
 • Siker a magánéletben és az élet számos egyéb területén.
 • Túlságosan kicsi keblek esetén: Amennyiben nem elégedett keblei méretével, megoldást jelenthet az Ön számára a mellnagyobbító beavatkozás. A beavatkozás segít elérni a vágyott mellméretet.
 • Kevésbé feszes, megereszkedett mellek esetén: Túlzott, hirtelen fogyás vagy szülés után, de a kor előrehaladtával is veszíthetnek a mellek a feszességükből, és megereszkedhetnek. Mellimplantátum beültetéssel újra teltek és feszesek lesznek keblei.
 • Aszimmetrikus mellek esetén: Két mell közötti szemmel látható méretbeli eltérés esetén. Korrekciós műtéttel, az egyik mell méretét a másikhoz igazítva korrigálható az aszimmetria.
 1. A műtét előtt elengedhetetlen néhány vizsgálat elvégzése, melyről plasztikai sebész orvosa fogja tájékoztatni.
 2. A műtétet altatásban végezzük.
 3. A kívánt helyen metszést ejtünk, majd a mirigyállomány vagy a mellizom alá helyezzük az implantátumot. A behelyezés történhet a mell alatti redő területén történt metszéssel, vagy a hónalj árok felől, illetve a bimbó udvaron át is. A metszést plasztikai varrattal zárjuk.
 4. A mellplasztikai műtét után egy éjszakát az intézményben kell tölteni, és másnap otthonába távozhat a páciens.
 5. A páciens rugalmas kötéssel a mellkasán tér haza, majd 6 héten át sportmelltartó viselése ajánlott, hogy az implantátum pontosan ott maradjon, ahova helyezték. Varratszedésre két héttel a beavatkozás után kerül sor.
 6. Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges.
 • A beavatkozás után néhány hétig, de egyéntől függően akár 2-3 hónapig feszítő érzés tapasztalható, a mell duzzadtabb.
 • A műtét után speciális kompressziós melltartót kell hordani.
 • A végeredmény, vagyis a mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
 • Rendszeresen kontrollvizsgálatra kell járni.
 • 2 hónapig kíméletes életmód szükséges, nem szabad sportolni, és kerülni kell mindenféle fizikai terhelést.
 • Munkába való visszatérés: irodai munka esetén akár már 1 hét után, nagyobb fizikai megterheléssel járó foglalkozásnál azonban érdemes várni legalább 4 hetet.
 • 6 hónapig sem napozni, sem szoláriumozni nem lehet, ugyanis a heget óvni kell a fénytől.
 • A műtétet követő mammográfiai vizsgálatokon mindig jelezni kell az orvosnak, hogy mellnagyobbító műtéten esett át!

A formáját és méretét tekintve legmegfelelőbb mellimplantátum kiválasztásában minden esetben a páciens dönt a plasztikai sebészünk segítségével. A megfelelő forma kiválasztásánál figyelembe vesszük az eredeti mellformát és a testalkatot.

A mellkisebbítés

A műtéti eljárás során csökken a mell térfogata, súlya és esztétikusabb lesz az alakja.
Terhesség és szoptatás után, illetve egyéb esetekben az emlő mirigyállománya megnagyobbodhat, vagyis megnőhet a mellek mérete, mely egyúttal azok megereszkedéséhez, a bimbóudvar megnagyobbodásához, de akár aszimmetriához is vezethet. Itt nemcsak esztétikai problémáról beszélhetünk, hanem hátfájdalmat is okozhat a többlet súly. A mellkisebbítő műtét során a mirigyállomány térfogatának csökkentésére, és a megnyúlt bőr eltávolítására kerül sor.

 1. Néhány vizsgálat elvégzése szükséges a műtét előtt, melyről plasztikai sebész orvosa fogja tájékoztatni.
 2. A műtét altatásban történik.
 3. Aszimmetrikus mellek korrekciója esetén a mellek alakját igény szerint alakítjuk. A szimmetria eléréséhez a nagyobb mellből veszünk le mellkisebbítéssel, vagy a kisebbet növeljük mellimplantátum beültetésével.
 4. A műtéti metszést rejtett helyen, a bimbóudvar körül, valamint attól lefelé, fordított T alakban végezzük, majd végül plasztikai varrattal zárjuk.
 5. A műtét után egy éjszakát az intézményben kell tölteni, és másnap otthonába távozhat a páciens.
 6. A 2. hét végén a plasztikai sebész eltávolítja a varratokat, és ellenőrzi a mell állapotát.
 7. A mellkisebbítés után rendszeres kontrollvizsgálat szükséges.
 • A műtét után hetekig speciális kompressziós melltartót kell hordani.
 • A mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
 • A műtéti hegeket 6 hónapig nem érheti UV fény, ezért sem napozni, sem szoláriumozni nem szabad.
 • 1 hónapig kíméletes életmódra van szükség, tartózkodni kell a fizikai munkától és az erős terheléstől.
 • Foglalkozástól függően 1-2 hét múlva lehetséges a munkába való visszatérés.

A mellfelvarrás

A nagyméretű mellek a szülés és szoptatás, egy intenzívebb fogyókúra következtében, vagy egyszerűen az idő múlásával megereszkednek, elvesztik alakjukat és tartásukat. Ennek elsősorban a bőr meglazulása, a mirigyállomány és a zsír csökkenése az oka.

A mellfelvarrással történő korrekciós műtét során a plasztikai sebész eltávolítja a megnyúlt bőrfelesleget, valamint különböző metszésekkel formálja a mell végleges alakját és méretet, lehetősége nyílik továbbá a bimbóudvar nagyságának korrigálására is, amennyiben szükséges. A beavatkozás által a mellek ismét teltek és feszesek lesznek, és a megfelelő magasságba kerülnek, valamint az aszimmetrikus, eltérő méretű mellek is szépen korrigálhatóak, vagyis lehetőség van a nagyobb méretű mell kisebbítésére, illetve a kisebbiknek az implantátummal történő nagyobbítására.

Azokban az esetekben, amikor a mellek megtartották méretüket és formájukat, és csak enyhén ereszkedtek meg, akkor elégséges lehet a mellfelvarrás az eredeti állapot helyreállításához. Vannak azonban olyan esetek is, amikor a megereszkedésen túl, a mellek a teltségükből is veszítenek. Ilyenkor a mellnagyobbítással kombinált plasztikai műtét jelenthet megoldást. A kombinált beavatkozás során egyszerre történik meg a megnyúlt bőr eltávolítása és a mellimplantátum behelyezése. A mellek így azon túl, hogy visszakerülnek az eredeti magasságba, teltebbek is lesznek.

 • Feszes, telt keblek: A megereszkedett mellek ismét feszessé válnak
 • Megszűnő esztétikai problémák (pl. nagy méretű mellbimbóudvar, aszimmetria)
 • Kialakítható egy optimális mellforma
 • Mellnagyobbítással is kombinálható
 • Helyreáll az önbizalom, megszűnnek a gátlások
 • Kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet
 • Siker a magánéletben
Amikor a mellek
 • enyhén megereszkedtek, de megtartották a teltségüket és formájukat
 • elveszítették tartásukat, lógóssá váltak
 • eltérő mértékben ereszkedtek meg, azaz aszimmetrikussá váltak
 • a megereszkedésen túl alakjukat és tartásukat is elveszítették, pl. egy drasztikus fogyás miatt bekövetkezett mirigyállomány visszafejlődés miatt. Ilyenkor kombinált megoldással érhetjük el a legjobb eredményt. Mellfelvarrással a megfelelő helyre emeljük a melleket és egy implantátum, vagy saját zsírral való feltöltés általi mellnagyobbítással helyreállítjuk a teltségét és feszességét.
 1. A műtét előtt elengedhetetlen néhány vizsgálat elvégzése, melyről plasztikai sebész orvosa fogja tájékoztatni.
 2. A műtét altatásban történik.
 3. A megnyúlt bőr eltávolításra, a mirigyállomány pedig megemelésre kerül oly módon, hogy a bimbóudvar körbevágása és a fordított T-vonalban történő rejtett metszés segítségével a legoptimálisabb mellformát alakítsuk ki. A metszést plasztikai varrattal zárjuk.
 4. A műtét után egy éjszakát az intézményben kell tölteni, és másnap otthonába távozhat a páciens.
 5. A 2. hét végén a plasztikai sebész eltávolítja a varratokat, és ellenőrzi a mell állapotát.
 6. Utána kontrollvizsgálatok szükségesek.
 • Néhány napig feszítő fájdalom tapasztalható.
 • Vigyázni kell, hogy néhány napig ne érje víz a műtéti területet.
 • Pár napot pihenni kell, 1 hét múlva visszatérhet a munkába.
 • 4 hétig kerülni kell a sportot és a nagyobb fizikai terhelést.
 • 4 hétig ajánlott egy jól tartó melltartó viselése éjjel nappal.
 • Vigyázni kell, hogy a műtéti hegeket 6 hónapig ne érje UV fény, vagyis sem napozni, sem szoláriumozni nem szabad.

Árak

Mellnagyobbítás 1.100.000 Ft-tól
Mellfelvarrás 750.000 Ft-tól
Mellnagyobbítás és felvarrás 1.350.000 Ft-tól
Mellkisebbítés 850.000 Ft-tól
Mellnagyobbítás saját zsírral 700.000 Ft-tól
Férfi mellnagyobbítás / Pectoralis implantátum 950.000 Ft-tól
Férfi mellplasztika / Gynecomastia 850.000 Ft-tól
Konzultáció 20.000 Ft
Műtét utáni kontroll 6 hónapon belül INGYENES
Kontroll 6 hónapon túl 15.000 Ft

A fent látható mellplasztika árak Debrecenben található magánklinikánkon folytatott konzultációt követően, személyre szabottan lesznek véglegesítve.
Szeretettel várja Önt a Borostyán Medical Center magánrendelése!
Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!
Bejelentkezés: +3620/339 9861

Jelentkezzen

Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a zászlót.

Visszahívjuk!