Nőgyógyászat

nőgyógyászati magánrendelés debrecen

környezet

A Borostyán Medical Center nőgyógyászati részlegén exkluzív, intim környezet, kényelmes váróterem, legkorszerűbb eszközökkel felszerelt rendelő, megkülönböztetett figyelem, pontosság és gyorsaság várja konzultációra, vizsgálatra érkező hölgyeket.
Tiszteljen meg bennünket Ön is bizalmával!

nőgyógyászati rákszűrés debrecen

Nőgyógyászati
Rákszűrés

Rendelőnkben teljes körű, a legmodernebb eljárásokkal alátámasztott nőgyógyászati rákszűrés végzésére van lehetőség, ezzel is elkerülve a felesleges beavatkozásokat.
A nőgyógyászati rákszűrés lényege a méhnyakrák rákmegelőző állapotának kiszűrése. Ennek érdekében a hatályos szakmai protokollok alapján három évnél gyakrabban végzett nőgyógyászati rákszűrés javasolt. Ennek magyarázata, hogy ha a mintavétel során a kenet nem tartalmazza a rákmegelőző állapotban lévő sejteket, így a kenetet értékelő orvos azt negatívnak értékeli.
Ez nem fordulhat elő rendszeres vizsgálat esetén, hiszen a méhnyakrák kialakulása akár tíz évig is eltarthat.

A korábban használt Papanicolau beosztás, mely P1-P5- ig osztályozza a kenetet annak eltérései szerint, napjainkban elavultnak számít, téves vagy értelmezhetetlen diagnózist adhat. Ennek elkerülése céljából az ún. Bethesda beosztást alkalmazzuk, mely a leíró diagnózison alapul és sokkal megbízhatóbb eredményt biztosít. A lelet pontosságát erősíti,
hogy a kenetet magasan képzett, évente több tízezer vizsgálatot végző szakemberek értékelik.

A nőgyógyászati rákszűrést ki lehet, indokolt esetben ki kell egészíteni a humán papilloma vírus (HPV) vizsgálatával is. Ismert tény, hogy a tartós HPV fertőzés és a méhnyakrák kialakulása között szoros összefüggés van, a méhnyakrákos esetek több, mint 95%-át a magas rizikójú törzsekbe tartozó HPV vírus okozza. Ennek vizsgálatára alkalmas laboratóriumi háttérrel is rendelkezünk.

nőgyógyászati
fertőzések

Az intim területeken számos mikroorganizmus alkotja az egészséges hüvelyflórát. Ezek a mikroorganizmusok egymás mellett élnek, és a Lactobacillusok azok, amik biztosítják a hüvelyflóra számára kedvező savas közeget. A hüvelyflórát számos tényező befolyásolja, mint a hormonális ciklus, az életkor, táplálkozás, tisztálkodási szokások, stb. Amennyiben ez
az érzékeny egyensúly felborul, úgy az egészséges hüvelyflóra helyét kórokozók veszik át, így kialakítva a hüvelyfertőzésre jellemző tüneteket, mint az égő, viszkető érzés, gyulladás, irritáció, gyakori vizelési inger, fájdalom. A hüvelyfertőzés komplikált esetben akár visszatérő is lehet, megkeserítve az érintett nők mindennapi életét. A hüvelyfertőzések kezelése során fontos a tudományos vizsgálatok eredményeinek alkalmazása annak érdekében, hogy elkerüljük a hosszadalmas, kellemetlen kezeléseket.

nőgyógyászati fertőzések
méhen belüli fogamzásgátló

méhen belüli
fogamzásgátló

A méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD, IUS, hurok, spirál) a méh üregébe a nőgyógyász által felhelyezett olyan eszköz, mely tartós fogamzásgátlást biztosít. Hatékonysága és biztonságossága kiemeli a többi fogamzásgátló módszer közül. A méhen belüli fogamzásgátlónak alapvetően két formája ismert, a hormontartalmú és a hormontartalom nélküli eszköz. A döntést, hogy a méhen belüli fogamzásgátló eszköz melyik formája az ideális, a beteggel megbeszélve, az esetleges panaszok tudatában kell meghozni. Napjainkban lehetőség van nem szült nők számára is ennek a hatékony módszernek az alkalmazására. Az eszköz felhelyezéséhez szükséges egy évnél nem régebbi, negatív rákszűrési eredmény.

endometriosis diagnosztikája
és komplex kezelése

Endometriosisról beszélünk, ha azok a sejtek (méhnyálkahártya sejtek), amik normálisan a méh üregében vannak, azon kívülre kerülnek. Az endometriosis leggyakrabban a kismedencében a méh körül, a petevezetők és a petefészkek környékén található. Nem rosszindulatú daganat és nem fertőző kórkép, viszont nagyon gyakori megbetegedésről van szó, 100 nőből 2-10- et érint.

endometriosis diagnosztikája és komplex kezelése

Az endometriosis leggyakoribb tünetei a kismedencei fájdalom és a fájdalmas menstruáció bő vérzéssel. Emellett fájdalmat okozhat a bélrendszerben, a húgyhólyagban is. Néhány nőnek nem okoz tünetet az endometriosis. A menstruációval kapcsolatos fájdalom ciklikus lehet, ami a menstruáció alatt rosszabbodik.
Az endomteriosis kezelése elsődlegesen a műtét. A műtét csak akkor nevezhető sikeresnek, ha az endometriosist teljes egészében eltávolítjuk.

Ez igen komplikált és kiterjesztett műtét is lehet. Ebből érthető, hogy az endometriosis műtéteket csak tapasztalt operatőrrel javasolt elvégeztetni, ami a legtöbb esetben laparoscopos műtéttel kivitelezhető. Sajnos még sikeres műtét esetén is nagy az esély az endometriosis ismételt kialakulására. Fontos kiemelni, hogy a gyógyszeres kezelés nem gyógyítja meg a betegséget és nem csökkenti az újrakialakulás esélyét.
Endometriosisos betegnél a teherbeesés is problémás lehet, ebben az esetben komplex meddőségi kezelésre van szükség.

vérzészavarok kivizsgálása, kezelése Debrecen

vérzészavarok
kivizsgálása,
kezelése

A méhnyálkahártya a hormonális változások hatására egy cikluson belül megvastagodik, majd leválik, amit menstruációnak nevezünk. Egészséges esetben a ciklus 21-35 napos, a vérzés 3-6 napig tart. Amennyiben a vérzés rendszertelen, 21 napnál gyakoribb, 35 napnál ritkább, 6 napot meghaladó, szokatlanul erős, vagy fájdalmas, úgy mindenképpen indokolt a nőgyógyászati vizsgálat, hiszen a vérzészavar hátterében akár súlyos kórképek is lehetnek. A felsoroltak
egyikét sem kell tűrnie a betegnek, ezek kivizsgálást és megoldást igényelnek.
Külön említést érdemel a menopauza utáni nőbetegek hüvelyi vérzése. Ilyen esetben, akár pár csepp vérzés esetén is a méhnyálkahártyából mintát kell venni. Rendelőnkben lehetőség van a klasszikus, altatást igénylő mintavétel helyett fájdalommentes, ambulanter körülmények között elvégezhető ményálkahártya mintavételre, mely a szakirodalmi adatok alapján akár pontosabb eredménnyel is szolgálhat, mint a klasszikus méhkaparás. Erre a mintavételre akkor is sor kerülhet, ha a méhnyálkahártya vastagsága a normális méretet meghaladja. A mintavétel célja mindkét esetben a rákmegelőző állapot kiszűrése, vagy a méhtestrák korai felismerése.

mióma gyógyszeres
és műtéti kezelése

Mióma gyógyszeres és műtéti kezelése
A mióma a méh jóindulatú simaizomdaganata. A mióma mérete jelentős változatosságot mutathat, csakúgy, mint a növekedési tendenciája. Különféle panaszokat okozhat, ami első sorban az elhelyezkedésétől függ. Amennyiben a mióma inkább a méh üregéhez van közelebb, úgy vérzészavart, ha a méh külső felszínéhez van közelebb, úgy kismedencei-deréktáji fájdalmat okozhat. A mióma kezelése alapvetően műtéti. Ha ez nem jön szóba, úgy gyógyszeres és intevenciós radiológiai eljárás is létezik a panaszok csökkentésére.

mióma gyógyszeres és műtéti kezelése Debrecen

Árak

Nőgyógyászati vizsgálat (bimanuális vizsgálat, feltárás) 20.000 Ft
Nőgyógyászati szűrővizsgálat 22.000 Ft
Konzultáció 20.000 Ft
Nőgyógyászati / Szülészeti ultrahang vizsgálat 15.000 Ft
IUD felhelyezés +ultrahang vizsgálat (az eszköz értékét az ár tartalmazza) 25.000 Ft
Terhesgondozás 15.000 Ft
Méhnyálkahártya mintavétel 55.000 Ft

Nőgyógyászati és urológiai lézeres kezelések

Inkontinencia kezelési csomag 350.000 Ft
Hüvelyszárazság kezelési csomag 390.000 Ft
Kisajakfiatalítás 190.000 Ft
Hüvelyszűkítés és kisajakfiatalítás 390.000 Ft
Inkontinencia és kisajakfiatalítás 390.000 Ft
Hüvelyszűkítő kezelés 350.000 Ft
Hüvelyszárazság kezelés és kisajakfiatalítás 420.000 Ft
Hüvelyszűkítés és inkontinencia csomag 680.000 Ft
Fenntartó kezelés (18-36 havonta) 200.000 Ft

Egyéb vizsgálatok (a nőgyógyászati vizsgálaton felül):

HPV tipizálás 8.000 Ft
Chlamydia PCR 5.000 Ft
Neisseria PCR 5.000 Ft
Mycoplasma PCR 5.000 Ft
Herpes vírus PCR 5.000 Ft
Leiden mutáció kimutatás 8.000 Ft

Szeretettel várja Önt a debreceni Borostyán Medical Center magánrendelése!
Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!
Bejelentkezés: +3620/339 9861

Jelentkezzen

Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a teherautót.

Visszahívjuk!