Reumatológia

A szakrendelés átmenetileg szünetel.

reumatológia debrecen

A Reumatológiáról

A reumatológia a belgyógyászat egyik ága, mely a mozgásszervek megbetegedéseivel foglalkozik. A mai korban népbetegségnek számítanak a reumatológiai betegségek, hisz a lakosság közel 70%-át érintik és előfordulhatnak bármely korosztályban.

Megkülönböztetünk degeneratív talajon kialakult izületi fájdalmat, gyulladást illetve genetikailag prediszponált sokizületi gyulladásos megbetegedést a gerinc és a végtagi kis,- nagyizületekben. A reumás betegség fájdalmat és merevséget okoz az érintett izületekben, izmokban, az inakban, a gerincen. Ez eltarthat egy pár napig, vagy több évig, kis kellemetlenséget vagy súlyos rokkantságot okozva. A gerincnél leggyakrabban előforduló eltérés, ami kifejezett mozgásbeszűküléssel és fájdalommal jár a discopathiák ( porckorong betegség) talaján kialakult izom és ideggyöki fájdalom illetve gyulladás. Ez, ha nem jár bénulással, a reumatológia által kezelt betegségek közé tartozik.

Vizsgálat

Mi történik a reumatológiai vizsgálat során?
 • Kórelőzmény: a korábbi mozgásszervi panaszok és betegségek feltérképezése (műtét, törés, rándulás, ízületi gyulladás stb…)
 • Jelen panaszok: a fájdalom qualitatív felmérése, életmód (otthoni és munkahelyi), mozgásszervekkel kapcsolatos körülmények tisztázása
 • Megtekintés: gerinc és az ízületek alaki vizsgálata
 • Funkcionális vizsgálat: gerinc funkcionális vizsgálata, kis-, és nagyízületek (váll, könyök, csípő, térd, boka) mozgásterjedelmének és deformitásainak, tengelyeltéréseinek vizsgálata
 • Terápiás javaslat összefoglalása, dokumentáció, ambuláns lap készítése

Diagnózis

Hogyan jutunk diagnózishoz?
 • Gyakran már az anamnézis és az alapos fizikális vizsgálat elegendő ehhez, ám bizonyos esetekben szükség van képalkotó diagnosztikára vagy akár laborvizsgálatra is.
 • Helyben készítünk rtg és izületi ultrahang vizsgálatot.
 • Ha azt a panasz vagy a beteg mozgásszervi statusa megkívánja , CT –MR vizsgálatot kérünk.

Ha megvan a diagnózis, akkor a szakma szabályainak megfelelő legjobb és legkorszerűbb terápiát javaslom, amiről természetesen a beteg dönti el, mely kezelést kívánja igénybe venni.

Módszer

Reumatológiánkon milyen módszerekkel gyógyítunk?
 • vényírás: gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök felírása
 • injekciós kezelések:
  fájdalomcsillapító infúzió
  paravertebrális blokád
  izületbe, izülethez adott gyulladáscsökkentő injekció
  ízületi porcpótló injekció
  Biofiller + Hyaluronsav kezelés
 • fizioterápia: gyógytorna, manuálterápia,
 • fizikoterápia: ultrahang, elektroterápia
reumatológia magánrendelés debrecen

Mi a Biofilleres-Hyaluronsavas kezelés?

A kinyert és processzált test anyag (vér, stb.) visszainjektálásra kerül a sérülés helyére, pl. az ínba, szalagba.

Tehát a Biofilleres kezelés is egyfajta regeneratív gyógymód, amely a test saját anyagát használja fel regenerálásra. A folyamat során vérünk alkotóelemeinek olyan módon történő szétválasztása történik, hogy a megújító folyamatot leginkább aktiváló elemeket összegyűjtjük, és az így kapott koncentrátumot közvetlenül a sérült vagy beteg területre visszajuttatva, a gyógyulási folyamatot serkentjük. Betegségtől függően a kezelés vagy ambuláns ellátás keretében, vagy a műtét részeként végezhető el.

Az emberi szervezet saját anyagát: a vért már több évtizede használják gyógyításra az orvostudomány különböző területein.

A régi, jól bevált immunerősítés mellett az utóbbi években debreceni magánklinikánkon és világszerte jó eredményeket értek el a páciens a sérült testrészébe történő visszainjekciózásával. Különböző ízületek, inak, porcok, csontok krónikus kopásainak, sportsérüléseinek kezelésénél kiemelkedő eredmény várható.

Biofilleres-Hyaluronsavas kezelés

Még ettől is jelentősebb az a különleges hatása, hogy az ízületeket borító porcfelszínek sérülése, ill. kopásos-, arthrosisos panaszok esetén az ízületbe visszainjekciózott sajátvér-kivonatban található ún. növekedési faktor a legtöbb esetben teljesen új porcfelület kialakulásának folyamatát indítja el, melyet a Hyaluronsavval történő keverése még jobban fokoz.

Az eljárás népszerűségének legfőbb titka, hogy mellékhatások nélküli, hiszen 100 % -ban antiallergén anyagot: a páciens saját vérének alkotóelemét tartalmazza, illetve a testazonos Hyaluronsavat.

A biofillerben lévő alakos elemek serkentik a kollagén szintézist, ezzel javítja az ízületek közötti lágyrész elemeinek állapotát, a rugalmasságot, illetve visszaállítja és serkenti a beadott hyaluronsav beépülését.

A kezelés menete:

 • konzultáció során megvizsgáljuk a kezelt területet, melynek szükségessége azért fontos, hogy a felmerülő problémára megoldást nyújt-e a regeneratív Biofilleres-Hyaluronsavas kezelés. (amennyiben megfelelő ez a fajta eljárás, akkor a kezelés árából levonásra kerül a konzultáció díja.)
 • a kezelés 3 alkalomból áll, melyet 2 hetente lehet alkalmazni

Árak

Biofiller+Hyaluronos konzultáció 10.000 Ft
Szakorvosi konzultáció 18.000 Ft
Kontroll 15.000 Ft
Injekció beadása 5.000 Ft
Ízületi folyadékpótló és porcépítő terápia 25.000 Ft

Biofiller+Hyaluronsavas kezelés

1. alkalom 60.000 Ft
2. alkalom 60.000 Ft
3. alkalom 50.000 Ft

(első alkalom beadásakor a konzultáció díja levonásra kerül)
Szeretettel várja Önt a debreceni Borostyán Medical Center magánrendelése!
Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!
Bejelentkezés: +3620/339 9861

A szakrendelés átmenetileg szünetel.