Rosacea
kezelés

rosacea kezelés Debrecen

A Rosacea általában mindkét nemet egyformán érinti, általában 40-60 éves kor között fordul elő. Nőknél kissé gyakoribb, férfiakban viszont súlyosabb formában jelentkezik.

rosacea kezelése lézerrel Debrecen

jellemzői

Kialakulásakor jellemző kezdetben az arc kipirulása rövid ideig, mely hirtelen, hőre-hidegre-szélre jelentkezik. Az orron, orcákon, álltájon, esetleg szemhéjak bőrén szimmetrikusan jelentkeznek 2-4 mm-es piros foltok formájában (rosacea erythematosa) ez a későbbiekben összefolyhatnak és maradandó értágulatok keletkeznek (rosacea teleangiectatica). Előbbiek az I-es stádiumú rosacea tünetei.
Ezt követi a faggyúmirigyek környékének gyulladása (rosacea papulopustulosa), mely a II. stádium jelemzői. Az arcon piros, gyulladt, tömött csomók keletkeznek.
A III. stádiumban ezek a csomók összefolynak, csoportokban helyezkednek el, a faggyúmirigyek burjánzásnak indulnak. Férfiaknál a faggyúmirigyek és az orr kötőszövetének túltengésével járó, karfiolszerű ún. rhinophyma alakulhat ki, mely kívülről megnöveli és eltorzítja az orrot.
Az arc bőre ég, különösen a napsugárzás és a hideg okoz kellemetlen égő érzést. Egyes esetekben ráterjedhet a szem kötőhártyájára, szaruhártyára is.
Az arcbőr értágulatai lézeres kezeléssel kezelhetők, illetve eltüntethetők, a lézeres kezelésre legalkalmasabbak az őszi-téli hónapok.

menete

Az adott terület fertőtlenítését követően a rosaceás területeket hosszú impulzusú Nd:Yag lézerfénnyel folyamatos pásztázással kezeljük. A kezelés minimális szúrkáló, égető érzéssel jár, mely egyéntől függően változó lehet. Az Nd:Yag lézeres kezelés során a lézerfény a hemoglobint célozza meg, és az esetleges elzáródásokat “robbantja” szét. A kezelés általában 2-4 alkalommal megszüntethető, ez egyénileg változó. A kezelések között 4-5 hetet várni kell, ugyanis a hajszálerek felszívódását figyelemben kell tartani.

után

A kezelést követő 1-3 nap több kellemetlenséggel járhat, de ez csak átmeneti. Leggyakoribb természetes reakció az enyhe vagy közepes napégéshez hasonló érzés (viszkető, égő érzés), duzzanat és pirosság. A kezdeti feszítő érzés és a duzzanat gyorsan megszűnik, ill. jegeléssel sokat enyhíthetünk ezeken a tüneteken.

Fontos tudnivalók

Amikor a lézer besugárzásakor érzékenység merül fel, az a fény elnyelését-, kezelés-, hatékonyságát -jelenti!
Ha a zavaró érelváltozások teljes eltávolítása a cél, több kezelési alkalomra is szükség lehet!
Gyakran elég 1-2 kezelés, de a legtöbb ember a 3. kezelés után szabadul meg a nemkívánatos visszereitől / érelváltozásaitól.
Az erek újrafelszívódása emberenként változik, a gyógyulási idő néhány naptól néhány hétig terjedhet, ez akár 6-8 hét is lehet!
Akiknél már alakult ki érelváltozás, nagyon valószínű, hogy idővel újra kialakul, esetek nagy százalékában más környező területeken jelenhetnek meg.
A kezelés utáni pár napban pörk alakulhat ki a bőrfelszínen, ennek idő előtti leszedése, feláztatása depigmentálódást okozhat! A kezelést követő minimum 3 hónapig fényvédő használata javasolt!

Ellenjavallatok

 • Abnormális hegesedési folyamatok
 • A kezelendő terület fertőzött, gyulladt
 • Napfénynek kitett bőr
 • Fényérzékenység vagy azt okozó gyógyszerek alkalmazása
 • Terhesség
 • Gonádok irradiációja
 • Cukorbetegség
 • 1-es típusú cukorbetegség
 • Endokrin rendellenességek
 • Hypertensio
 • Kóros elhízás
 • Sebgyógyulási rendellenességek
 • Epilepszia
 • Lázas állapot
 • Antifungális terápia
 • Értágítók használata
 • Arany terápia

Árak

Impulzusonként 1.500 Ft
Orr két oldala 10.000 Ft / oldal
Egy arcfél 25.000 Ft
Teljes arc 50.000 Ft
Bérlet 3 alkalmas kezelés egy időben történő megvásárlása esetén az esetlegesen szükséges 4. kezelés összegéből 40% kedvezményt biztosítunk!
(A bérlet csak az első kezelést követően történő megvásárlás esetén érvényesíthető, felhasználható a vásárlástól számított 1 éven belül, harmadik személyre át nem ruházható*, vissza nem váltható!)
* kizárólag egészségügyi okokból ruházható át

Minden egyes kezelés tartalmazza a konzultáció díját. Amennyiben a kezelések valamelyikét igénybe veszi, a konzultáció során fizetett összeg (20.000 Ft) levonásra kerül!

Áraink Forintban és alkalmanként értendőek.

Szeretettel várja Önt a debreceni Borostyán Medical Center magánrendelése!
Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!
Bejelentkezés: +3620/339 9861

Jelentkezzen

Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a teherautót.

Visszahívjuk!