Sebészet

Plasztikai sebészeti műtét - Debrecen

Műtétek

Sebészeti részlegünkön az endoszkópos és laporoszkópos sebészeti műtétek mellett lehetőség van ultrahangos aranyér műtét elvégzésére is.

  • Lágyéksérv
  • Fibroma eltávolítás
  • Ultrahangos Aranyér műtét

Lágyéksérv

Lágyék-sérv műtét:

Sérvnek nevezzük, bármely zsigernek a normál anatómiai helyzetéből (üregéből) valamely veleszületett vagy szerzett nyíláson való kitüremkedését, előesését. Lágyék-sérv a hasfal azon veleszületett vagy szerzett gyenge területén alakul ki, ahol a has-űri nyomás szervet (szerveket) présel a hasfal elé. Itt hiányzik, vagy széttolódik hasfal izomzata és csupán a hashártya képez ellenállást a has-űri nyomással szemben.

A sérv alkotórészei: a sérvkapu, a sérvtömlő és a sérvtartalom. A sérvtömlőbe kipréselődött hasüregi szerv vagy szervek: leggyakrabban cseplesz (fodor-háj) és/vagy bélkacsok.

Sérv keletkezésekor a sérvkapu tájékán a beteg húzó, égő, nyilalló, feszülő vagy nyomó fájdalmat jelez, majd ezzel egy időben, de gyakran csak később, egy kisebb-nagyobb elődomborodás, terime is megjelenik. Ennek nagysága mozgásra, emelésre vagy a has-prés fokozódására változhat, lefekvéskor megkisebbedik, vagy eltűnik. A sérvkizáródást heves hasfali és hasi fájdalom, görcsök, bélelzáródás, akut hasi katasztrófa képe kísérheti. Ha időben nem történik műtét, a kizáródott sérvtartalom elhalhat, életveszélyes állapot alakul ki.

Szakorvosi vizsgálat, vélemény, konzultáció:

A lágyék-sérv műtétet szakorvosi vizsgálat előzi meg. A vizsgálat előtt a pácienst az orvos kikérdezi előző betegségeiről, műtéteiről, illetve a jelenlegi betegségével kapcsolatban mióta és milyen jellegű panaszai vannak.

A lágyék-sérvek döntő többsége fizikális vizsgálattal könnyen észlelhető, mert a sérvkapuk területén kisebb-nagyobb képlet boltosul elő a hasüregből, amely a hasizom megfeszítésére, köhögtetésre nagyobb lesz. Ha a fizikális vizsgálat eredménye bizonytalan, a pontos diagnózist UH és CT vizsgálat biztosíthatja.
A vizsgálati eredmények birtokában az orvos részletes tájékoztatást ad a páciensnek állapotáról és a kezelési lehetőségekről (javasolja-e a műtétet, a műtéthez szükséges laboratóriumi, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatok, a műtéti érzéstelenítés, esetleges szövődmények).
A felvilágosítás során elhangzik minden olyan információ, amely szükséges a páciens számára a gyógymód kiválasztásához.

Fibróma eltávolítás

Fibróma
A fibróma kötőszöveti sejtek és kollagénrostok, rostos elemek túlbúrjánzása.

Fajtái:
Kemény: félgömbszerűen kiemelkedő tömött tapintatú, bőrszínű vagy sötétebb elváltozás.
Lágy vagy lógó: kölesnyi vagy babnyi nagyságú, sima felszínű, gyakran kocsányon lógó, puha tapintású, általában bőrszínű, de lehet világosbarna vagy a bőrnél sötétebb. Egyesével vagy csoportosan fordul elő, nyakon, emlők alatt, hónaljban, combhajlatokban. Igen gyakori, a felnőtt lakosság körében, magyar neve nincs.

Oka: Pontos okát nem ismerjük. Azt lehet tudni, hogy bizonyos öröklött hajlam szerepet játszik a kialakulásában. A dörzsölésnek kitett felszíneken gyakoribb.

A beavatkozás leírása:
A fibróma megszűntethető, eltávolítható a rádiófrekvenciás kezeléssel. A hőhatása a szöveteket elpárologtatja, ezt szokták néha leégetésnek nevezni, de ez azért pontatlan, mert éppen azért alkalmazunk magas frekvenciájú váltóáramot, hogy a hőhatás kisebb legyen, mint az egyenáram lenne. Ennek az az előnye, hogy a környező szövetek nem károsodnak.

Ultrahangos aranyér műtét

Mi is az a ultrahangos aranyér műtét?

Az ultrahangos aranyér műtét előnye a hagyományos eljárásokkal szemben, hogy gyakorlatilag fájdalommentes és vágásmentes a kezelés, továbbá a páciens 1 nappal a műtét után már munkaképes. debreceni Borostyán Medical Center Klinikán, ultrahangos aranyér műtét során egy miniatűr doppler ultrahang érzékelőt vezetnek a végbélbe. A készülék az ultrahang segítségével pontosan meghatározza az aranyeres csomókat tápláló artériák helyét. Mivel az öltés nem a végbélben, hanem följebb, az érzőidegektől mentes rectum alsó részében történik, ezért az ultrahangos aranyér műtét lényegében fájdalommentes. Az aranyeres csomók vérellátása az aláöltéssel megszűnik, a nyomás bennük lecsökken, így az aranyér szinte azonnal zsugorodni kezd. Az ultrahangos aranyér műtét után néhány hét múlva a csomók eltűnnek, és a panaszok megszűnnek.

Árak

Szakorvosi vizsgálat 20.000 Ft
Ultrahangos aranyér műtét 450.000 Ft
Lágyéksérv műtét 450.000 Ft

Szeretettel várja Önt a debreceni Borostyán Medical Center magánrendelése!
Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!
Bejelentkezés: +3620/339 9861

Jelentkezzen

Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a teherautót.

Visszahívjuk!