Urológia

urológia debrecen

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás
(BPH: Benignus Prostata Hyperplasia)

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás önmagában nem feltétlenül igényel kezelést. A jelenség már a harmadik évtizedben kimutatható, kezelést csak alsó húgyúti panasz esetén igényel.

Mit nevezünk alsó húgyúti panasznak? (LUTS- lower urinary tract symptoms)
 • gyakori vizelési inger
 • gyengülő vizeletsugár
 • szakaszos vizelés
 • vizelet elrekedése
 • utócsepegés
 • visszamaradó vizelet a hólyagban
 • véres vizelet
 • csípő vizelet

Amennyiben ilyen tüneteket észlel, feltétlenül jelentkezzen kivizsgálásra. A kivizsgálás gyors, és teljesen fájdalommentes. Beszélgetés után, speciális kérdőív segítségével igyekszünk képet alkotni vizelési szokásairól (IPSS-score), majd vizeletvizsgálat, ultrahang, és fizikális vizsgálat történik, hogy egyértelmű választ tudjunk adni kérdéseire.

Személy szerint ellenzem a különféle készítmények felelőtlen, orvosi jóváhagyás nélküli alkalmazását, hiszen ezen tünetek időnként akár a prosztatarák, vagy a hólyag tumor előjelei is lehetnek.

Prosztatarák

A prosztatarák a férfiakat érintő második leggyakoribb daganattípus. Hála a modern és fájdalommentes szűrési technikáknak és diagnosztikus eljárásoknak, jelentősen nőtt az esélye hogy a betegséget korai stádiumban fedezzük fel, így a kezelési alternatívák szélesebb skálája adott és akár a teljes gyógyulás esélye is magasabb, mindezt a kiváló életminőség megőrzése mellett is elérhetjük.

Vesetumor

A vesetumorok diagnosztikája óriási fejlődésen esett át az utóbbi húsz évben. A széles körben eltrejedt ultrahangvizsgálatoknak köszönhetően egyre koraibb stádiumban kerül felfedezésre, így lehetőség nyílhat akár a vese megtartására, mindez minimál invazív módszerrel (laparoscopiával-nephron sparing surgery).

Vérvizelés

A véres vizelet rendkívül nyugtalanító tünet. Sokan a tünet elmúlásával hanyagolják az orvosi kivizsgálást, félvén a várakozástól, a vizsgálattól és valószínűleg a betegség tényétől. Okai lehetnek: hólyag tumor, prosztata tumor, jóindulatú prosztata megnagyobbodás, húgyúti kövesség, vizelet fertőzés, stb. Ezen tünet hátterében több urológiai és nem urológiai elváltozás állhat, mindenképpen sürgős kivizsgálást igényel, a fokozatosság elvét szem előtt tartva.

Laparoscopia

A laparoscopos daganat eltávolítások bizonyították létjogosultságukat, megfelelő onkológiai hatékonyság mellett rövidebb lábadozást, gyorsabb felépülést tesznek lehetővé, mindez kiváló kozmetikai eredménnyel. Tudjuk és tapasztaltuk, hogy a testi gyógyulás mellett a lelki gyógyulást nagyban elősegíti egy esztétikailag elfogadható műtéti heg hátrahagyása, ezért erre is nagy hangsúlyt fektetünk.

A Borostyán Medical Center rendelőjében mindezen feltételek messzemenően adottak, nyugodt meghitt környezetben, jelentősebb várakozási idő zsúfoltság nélkül, kellő diszkréció mellett történik a beszélgetés, és a kivizsgálás. Ezenkívül egyes kisebb urológiai beavatkozások helyben is elvégezhetők, általános érzéstelenítésben, teljesen fájdalommentesen.

Nagyobb műtéti megoldást igénylő elváltozásokhoz a megfelelő szakmai hátteret a Debreceni Egyetem Urológiai klinikáján zajló, európai szintű gyógyító tevékenységünk garantálja.
Mindazon betegek akik magas színvonalú urológiai ellátást igényelnek, a Borostyán Medical Centernél ezt garantáltan megtalálják.

Főbb panaszok amivel feltétlenül Urológushoz kell fordulnia:
 • gyakori vizelési inger
 • csípő vizelet
 • véres vizelet
 • éjszakai gyakori vizelés
 • deréktáji, háttájéki fájdalom
 • hasi fájdalom
 • herefájdalom
 • vizeletcsepegés
 • láz

Lézeres megoldások

Gyakori női problémák, mint a stressz inkontinencia, hüvelyszárazság, tág hüvely megoldására a legkorszerűbb módszer a hüvely lézeres kezelése.

Ez az eljárás nem sebészi, fájdalommentes, gyors és biztonságos.
A hüvelyi szöveteket, kollagén rostok alkotják, ami annak rugalmasságáért, feszességéért felelős. A lézer technológia azon a módszeren alapul, hogy a lézer a hüvelyi kötőszövetet felmelegíti, összehúzza a már meglévő rostokat, arra késztetve a szervezetet, hogy új kollagén rostok képződjenek. A hüvely lézeres kezelése növeli a hüvelyfal feszességét, rugalmasságát, biztosítja a hüvelyváladék termelődését és növeli a hüvelyfal vérellátását. Intézetünk a legkorszerűbb eszközt, az Alma FemiLift lézert használja, amely robot lézerfejjel rendelkezik.
A rendszer felméri a hüvely mélységét, automatikusan vezérli a kezelést, mely így egyénre szabott.

Nagyon sok nő szenved stressz inkontinenciában, amikor köhögéskor, tüsszentéskor, nevetéskor, nagyobb fizikai terhelés során vizeletcsepegés fordul elő. Az alkalmazott Alma FemiLift hüvely lézeres kezelés hatására fokozott kollagénképződés miatt a hüvelyfal feszes lesz, a hólyagot megtámasztó kismedencei szalagrendszer megerősödik, így a tünetek javulnak.

urológia szakrendelés debrecen

Menopauza után a hormonális változás hatására a hüvely száraz lesz, veszít rugalmasságából, az ellenálló képesség csökken, fertőzések száma nő, mely megváltoztatja a hüvely ph értékét és elősegíti a kórokozók fennmaradását. A hüvely lézeres kezelése hatására regenerálódik a hüvelyfal, visszaáll a hüvelyváladék termelődése, a szexuális funkció nő, a viszkető, égő érzés csökken.

Hüvelyi szülés után a gátizmok nem minden esetben húzódnak össze kellő mértékben, mely zavarja az együttlétek minőségét. A hüvely lézeres kezelése visszaállítja a hüvelyfal feszességét és rugalmasságát.

A hüvely lézeres kezelése 15-20 percig tart, melyet követően a páciens folytathatja mindennapi tevékenységét.
Általában három kezelést követően érhető el tartós eredmény, melyet négy hetente kell ismételni.
Egy éven belüli rákszűrés eredménye feltétlenül szükséges.

Árak

Szakorvosi vizsgálat 20.000 Ft
Szakorvosi kontroll 15.000 Ft
Lézeres inkontinencia kezelése 350.000 Ft
Lézeres intim kezelése 350.000 Ft

Nőgyógyászati és urológiai lézeres kezelések

Minden egyes kezelés tartalmazza a konzultáció díját!

Inkontinencia kezelési csomag 350.000 Ft
Hüvelyszárazság kezelési csomag 390.000 Ft
Kisajakfiatalítás 190.000 Ft
Hüvelyszűkítő kezelés 350.000 Ft
Hüvelyszűkítés és kisajakfiatalítás 420.000 Ft
Inkontinencia és kisajakfiatalítás 390.000 Ft
Hüvelyszárazság kezelés és kisajakfiatalítás 420.000 Ft
Hüvelyszűkítés és inkontinencia csomag
(bármely két kezelési csomag választása esetén)
680.000 Ft
Fenntartó kezelés (18-36 havonta) 200.000 Ft

Szeretettel várja Önt a debreceni Borostyán Medical Center magánrendelése!
Bejelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges!
Bejelentkezés: +3620/339 9861

Jelentkezzen

Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a csészét.

Visszahívjuk!